Zero waste konseptsioon

 

Me soovime väga täpselt teada kus pärineb tooraine mida menüüs kasutame kuidas see on kasvanud ja kes on seda meile kasvatanud. Seega teeme tihedat koostööd talunike ja tootjatega. See mitte ainult ei aita toetada kohalikku majandust, vaid loob ka ühtsustunde ja väärtuse tooraine vastu mis menüüd kasutame. Samuti vähendab ka transpordiga seotud süsiniku jalajälge.

Pakend: Pakendijäätmete vähendamiseks ostetakse toorainet korduvkasutatavates kastides.

Oleme sõlminud kokkulepped et ei soovi kauba pakendamist kile-või paberkottidesse.

Samuti ei kasuta me köögis toidukile.

Kompostimine ja ringlussevõtt: Oleme võtnud suuna jäätmete vähendamiseks, seega jälgime hoolega kust ja mida tellime. Me sorteerime eraldi, plastpakendi, paberi, klaaspakendi, pandipakendi, olmeprügi, ohtlikud jäätmed ja biojäätmed. Suurem osa biojäätmeid liigub meie juurest loomadele söögiks.

Korduvkasutatavad lauanõud: Kasutame ühekordselt kasutatavate lauanõude asemel korduvkasutatavaid lauanõusid, nagu keraamilised nõud ja metallnõud. Julgustame enda külalisi toitu kaasa tellides kasutame „Ringkarpi“ või pakime külalise toidu meeleldi kaasa tema enda nõusse.

Menüü planeerimine: menüü koostatakse nii, et tooraine riknemine oleks minimaalne. Restoran tellib ainult seda, mida ta vajab. Kui näeme et mingit toorainet on rohkem siis me kas marineerime, kuivatame või kasutame selle ära hapendamisel.

Haridus: Me õpetame külalisi ja töötajaid jäätmevabade tavade tähtsusest. See sisaldab teavet restorani kompostimis- ja taaskasutusprogrammi kohta ning näpunäiteid, kuidas oma elus jäätmeid vähendada. Meeskonna ühisüritustel on alati üks osa keskkonna jätkusuutlikus ja zero waste põhimõtte juurutamineLapsed on meie tulevik.

Suvisel terrassil kasutame lillede asemel hoopis maitsetaimi millel on ka silt juures mis taimega tegemist on. Nii on pakume võimalust lastel tutvuda juba varakult erinevate maitsetega. Suve lõpedes jagame taimed ära enda meeskonna ja külaliste vahel et saaksid ka järgmisel aastal vilju kanda.

Vahetamine/Parandamine

Kui tunneme et mingi asi on meie juures oma aja ära elanud siis püüame leida sellele uue elu.

Oleme vahetanud teise hotelliga jõuluehteid, läbi selle saime värskenduse enda talvisele olemisele.

Kui meil jääb midagi üle siis postitame sellest kogukonna gruppi ja proovime leida sellele uue elu.

Üldiselt on jäätmevaba restorani eesmärk minimeerida jäätmeid, pakkudes samal ajal maitsvat ja kvaliteetset toitu. Neid tavasid rakendades ei saa restoran mitte ainult vähendada oma keskkonnamõju, vaid ka inspireerida teisi säästvamaid tavasid kasutusele võtma. Meie lähenemine jätkusuutlikkusele läheb kaugemale põhitõdedest nagu toidupakendid ja plast. Oleme mõelnud iga pisiasja peale, alates riietusest kuni energiatarbimiseni.